Om redaktøren

Redaktør af bloggen, ansvarlig for Udstillingslaboratoriet og Phd-Stipendiat ved Designmuseum Danmark

Laura Liv Weikop – redaktør af bloggen, ansvarlig for Udstillingslaboratoriet og phd-stipendiat på Designmuseum Danmark

Som phd-stipendiat på Designmuseum Danmark, forsker jeg i udstillingsdesign, museumsoplevelse og formidling – en stor del af alt det, som jeg virkeligt elsker ved museet i hele sin bredde. For jeg er rent ud sagt en fagnørd: jeg elsker museer, jeg elsker udstillinger, og jeg elsker design. Men mest af alt brænder jeg for at kunne dele denne interesse med nogen – blandt andet ved netop at skabe oplevelser som vækker den samme glæde, pirring og interesse i andre som hos mig selv.

Denne blog er en del af mit studie og af mit forsøg på netop dette: at undersøge og skabe museumsoplevelser som rykker ved noget. Som er dynamiske, lærerige, interagerende, engagerende, forunderlige, fantastiske, provokerende, passionerede, relevante og vedkommende. Museumsoplevelsen skal ikke bare være et støvet og stivnakket besøg på en institution, som ikke taler det samme sprog som en selv – det skal være en oplevelse, noget vi husker og tager med os på vores videre færden blandt andre mennesker og andre erfaringer. Men hvordan skaber vi så disse oplevelser – samtidig med at vi bibeholder museets forpligtelser, faglighed og den høje kvalitet? Det er dette, jeg prøver at finde ud af.

Selve forskningprojektet kan du læse mere detaljeret om andre steder på bloggen, ligesom du også helt generelt kan følge med i hvordan projektet og de dertilhørende delprojekter løbende udvikler sig og tager form. Jeg er selvfølgelig også altid interesseret i at blive kontaktet vedr. interessante samarbejder, projekter, forespørgsler eller muligheder.

Med venlig hilen,
Laura Liv Weikop
Phd-stipendiat
Designmuseum Danmark

Se CV med mere på Linkedin

Reklamer