Om Udstillingslaboratoriet

Udstillingslaboratoriet er en blog og online logbog, som både er en del af et phd-projekt (se evt. Forskningsprojektet), og som på samme tid udgør et eksperimenterende udstillingsprojekt, der finder sted og opsættes på Designmuseum Danmark i perioden 4. oktober 2013 – 2. marts 2014. Formålet med bloggen er primært at skabe synlighed og transparens ift. forskningsprojektet, Designmuseum Danmarks virke, generel udstillingspraksis og helt konkret at udgøre det, som bloggen hedder: et laboratorie online, en logbog hvor jeg deler tanker, refleksioner og den gradvise udvikling i mit projekt og arbejde med udstillingsdesign og -oplevelser. Åbent og ærligt, og måske nok også lidt nørdet til tider.

Udstillingslaboratoriet er derfor både højtravende teoretisk og fuldstændig lavpraktisk. Her blogges om teoretiske overvejelse ift. forskningsprojektet, som beskæftiger sig med udstillingsdesign, formidling og museumsoplevelser, og samtidig skitseres ideer og tanker til projekter, udstillinger, anbefalinger, inspiration, indfald m.m.

Så hvorfor følge denne blog? Bloggen er for alle, som interesserer sig for udstillingsdesign, forskning, formidling, museer, oplevelsesdesign og museologi generelt. Og måske vil bloggen også kunne lægge op til dialog og sparring på ideer, tanker og koncepter. Samtidig med at den vil udgøre en form for ‘bag facaden’ på museet og forskningen. Jeg vil kort sagt gerne invitere dig og andre indenfor – så velkommen til!

Med venlig hilsen,
Laura Liv Weikop
Phd-stipendiat og redaktør af Udstillingslaboratoriet

Rent konkret har Udstillingslaboratoriet  følgende – og meget blandede – fokusområder for at nævne nogle:

  • formidling
  • logbogsfunktion
  • dokumentation og tanker ift. udvikling(smetode) for udstilling(er), databehandling m.m.
  • generelle overvejelser og refleksioner – både ift. forskningsprojekt, konkrete udstillingsprojekter og udstillingsdesign
  • strategiske valg
  • udvælgelse af genstande > strategisk proces: fx. genkendelighed, nysgerrighed og hverdagskultur
  • tilrettelæggelse af udstillinger
  • teoretisering over formgivning/udstillingsdesign
  • fra teori til praksis > udfordringer og muligheder
  • refleksion over videnskabelighed: det forskningsmæssige/videnskabelige er ikke selve processen (som ex. er mit kunstneriske udviklingsvirksomhed og forskningsdesign), forskningen består i dokumentationen (observationsnoter af folk i udstillingen, al indsamlet empiri, bearbejdning og resultater af empiri og data etc)
  • praksisbaseret forskning
  • refleksion over egen metode? > hvordan er det metodisk at jeg arbejder? hvordan afrapporterer jeg min virksomhed? (dataindsamling, analyse m.m.)
Reklamer

One thought on “Om Udstillingslaboratoriet

Kommenter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s